Svátek

Svátek má Teodor

Aktuální počasí

Počasí dnes:

23. 10. 2018

zata

Bude oblačno až zataženo, k večeru od SZ místy déšť. Denní teploty 9 až 13°C. Noční teploty 8 až 4°C.

Exporty do RSS

RSS 0.91 RSS 1.0 RSS 2.0 Atom 1.0

Pranostiky

Pranostika na akt. měsíc

Bouřka v říjnu třebas malá, sotva na to zima stálá.

Pranostika na akt. den

Na Jana Kapistrána za oráčem běhá vrána.

Navigace

Odeslat stránku e-mailem

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch
  • Po polsku

Obsah

Vnitřní řád pro mateřskou školuv zde ke stažení

 

Vnitřní řád pro základní školu v zde ke stažení

 

 

Zapékaná brokolice

9.1.2008 Marieta Baliková
 
 

Druh potraviny

Na 1 porci

brokolice

120 g

tuku

5 g

mléka

125 ml

hladké mouky

15 g

vejce

½ ks

sůl

 

tuk a strouhanka na formu

 

 

Technologický postup:
Očištěnou brokolici vaříme 6 minut v osolené vodě. Mouku opražíme nasucho, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Do prochladlé kaše přidáme tuk, žloutek, brokolici nasekanou na kousky a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Směs dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme.
Místo brokolice můžeme použít jinou zeleninu.

 

Zeleninový salát s tuňákem a kuskusem

Zeleninový salát s tuňákem a kuskusem
 
Počet osob:  
Hmotnost 1 porce g/ml: 250 / z toho hmotnost masa g/ml: 0
 
Potravina (hmotnost v g) I. kategorie II. kategorie III. kategorie
Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Voda na kuskus 500 500 400 400 350 350
Natur bujón zeleninový Vitana 26 26 20,8 20,8 18,2 18,2
Kuskus Vitana 250 250 200 200 175 175
Paprika červená 170 140 136 112 119 98
Paprika zelená 200 160 160 128 140 112
Okurka salátová 350 330 280 264 245 231
Tuňák ve slunečnicovém oleji Vitana 250 250 200 200 175 175
Ledový salát 700 650 560 520 490 455
Krájená rajčata v tomatové šťávě Vitana 180 180 144 144 126 126
Olivový olej 80 80 64 64 56 56
Pažitka 8 6 6,4 4,8 5,6 4,2

Popis:

Zelenina, kuskus, tuňák, krájená rajčata a ledový salát.

Technologický postup:

Do vody na přípravu kuskusu přidáme zeleninový bujón, přivedeme k varu, odstavíme a vsypeme kuskus. Promícháme, přiklopíme a necháme chvíli odpočinout. Poté promícháme vidličkou a vychladíme. Papriku červenou a zelenou a salátovou okurku nakrájíme na kostičky, vložíme spolu s tuňákem a krájenými rajčaty v tomatové šťávě do kuskusu. Zlehka promícháme. Před podáváním přidáme natrhaný ledový salát, olivový olej a opatrně salát promícháme. Při podávání sypeme krájenou pažitkou a doplníme celozrnným pečivem.
 
 

Rybí kroketa se sýrem

12.2.2010 Marta Kacálková
 
 

Norma na 10 porcí

 

Filé

1000 g

Sýr Eidam

200 g

Vejce

1 ks

Cibule

100 g

Sůl, vegeta, strouhanka

 

Na obalení – vejce, mléko, strouhanka

 

Olej na smažení

 

 

Postup přípravy:
Postup je stejný jako u holandských řízků, jen filé nameleme nahrubo (10 mm).

 

 

 

 

 

 
A picture